Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Κέικ με άρωμα πορτοκάλι και γιαούρτι

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • ¾ της κούπας γιαούρτι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 28 εκ.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το κάρδαμο.

Βήμα 3
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε το μέλι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα περίπου για 1 λεπτό.

Βήμα 4
Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα αυγά, 1 κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 5
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Βήμα 6
Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Βήμα 7
Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα για κέικ και ψήνετε περίπου 40 με 45 λεπτά.

Βήμα 8
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου