Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Μελιτζάνες φούρνου με ντομάτα και μανούρι

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες
  • 5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 150 γρ. μανούρι σε κύβους
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τις μελιτζάνες μας και τις αφήνετε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν για περίπου 20 λεπτά, τις στραγγίζετε καλά και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2
Τις σοτάρετε σε ελαιόλαδο με τις πιπεριές και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βράζετε την ντομάτα με το σκόρδο, μαζί με αλάτι και ζάχαρη για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Μέσα σε μια κατσαρόλα απλώνετε τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τα τυριά και τέλος τη σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 4
Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να λιώσουν τα τυριά.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου