Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Χοιρινό με μουστάρδα και πορτοκάλι

Υλικά για 8 – 10 άτομα

  • 1 χοιρινό μπούτι (4 κιλά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα (καρφάκια)
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 600 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 6 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα
  • Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζετε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.

Βήμα 2
Ζητήστε απ’ τον κρεοπώλη μπούτι χοιρινό 4 κιλών και να χαρακώσει το χοιρινό σε σχήμα ρόμβων σε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 3
Στη συνέχεια κάνετε τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στους ρόμβους και καρφιτσώνετε τα γαρύφαλλα.

Βήμα 4
Έπειτα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Βήμα 5
Στη συνέχεια βάζετε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί, ραντίζετε με τη σάλτσα και ρίχνετε το γλυκάνισο.

Βήμα 6
Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ½ με 3 ώρες.

Βήμα 7
Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 250 βαθμούς  μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 8
Τέλος μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου