Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Κοκκινιστό κοτόπουλο με πέννες

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό μακαρόνια πέννες
  • 200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
  • 5 γαρύφαλλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Μόλις το λαδί ζεσταθεί βάζετε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τσιγαρίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 2
Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Βήμα 3
Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.

Βήμα 4
Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 5
Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό και μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 25 λεπτά περίπου.

Βήμα 6
Όσο το κοτόπουλο μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τις πέννες και στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 7
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα.

Βήμα 8
Συμπληρώνετε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια.

Βήμα 9
Ανακατεύετε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές.

Βήμα 10
Σερβίρετε τις πέννες σε πιατέλα και από πάνω τους το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Βήμα 11
Τρίβετε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζετε.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου