Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Φιλέτο κοτόπουλο με αρακά

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κούπα ρύζι
  • 250 γραμμάρια καρότα
  • 1 κιλό αρακά
  • 250 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τα καρότα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια.

Βήμα 2
Καθαρίζετε τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξεπλένετε

Βήμα 3
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και τα βράζετε όλα μαζί για 15 λεπτά.

Βήμα 4
Διαπιστώνετε ότι έβρασαν όταν το νερό τους ελαχιστοποιηθεί. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού περίπου φρέσκο βούτυρο.

Βήμα 5
Σοτάρετε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 λεπτά το καθένα από τη μια μεριά μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Βήμα 6
Στη συνέχεια τα βάζετε επάνω στα λαχανικά και τα περιχύνετε με το βούτυρο του τηγανιού.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου