Για τη ζύμη
- 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- 1/4 κούπας νερό χλιαρό
- 3/4 κούπας γάλα χλιαρό
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες
Για την επικάλυψη παρμεζάνας
- 60 γραμμάρια βούτυρο φυτικό
- ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της
χρήσεις, 120 γραμμάρια βούτυρο, 1 αυγό, 1/4 κούπας νερό χλιαρό, 3/4
κούπας γάλα χλιαρό, 1/4 κούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, 1
φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες και
ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζετε να ζυμώνετε δυνατά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
Βήμα 3
Αν δείτε ότι κολλάει στα χέρια ρίχνετε περισσότερο αλεύρι.
Βήμα 4
Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μπολ που κλείνει και την
αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά
στους 150 βαθμούς στο φούρνο.
Βήμα 5
Ύστερα χωρίζετε σε 24 κομμάτια.
Βήμα 6
Πριν βάλετε τα ψωμάκια στο φούρνο, βουτάμε κάθε κομμάτι
στο βούτυρο και ύστερα πασπαλίζετε με λίγο τυρί παρμεζάνας για κάνει
κρούστα.
Βήμα 7
Τοποθετείτε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνετε για 30 – 35 λεπτά στους 170 – 180 βαθμούς.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου