Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ψωμάκια με ελιά και παρμεζάνα

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπας νερό χλιαρό
  • 3/4 κούπας γάλα χλιαρό
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες

Για την επικάλυψη παρμεζάνας

  • 60 γραμμάρια βούτυρο φυτικό
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις, 120 γραμμάρια βούτυρο, 1 αυγό, 1/4 κούπας νερό χλιαρό, 3/4 κούπας γάλα χλιαρό, 1/4 κούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2
Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζετε να ζυμώνετε  δυνατά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.

Βήμα 3
Αν δείτε ότι κολλάει στα χέρια ρίχνετε περισσότερο αλεύρι.

Βήμα 4
Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μπολ που κλείνει και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς στο φούρνο.

Βήμα 5
Ύστερα χωρίζετε σε 24 κομμάτια.

Βήμα 6
Πριν βάλετε τα ψωμάκια στο φούρνο, βουτάμε κάθε κομμάτι στο βούτυρο και ύστερα πασπαλίζετε με λίγο τυρί παρμεζάνας για κάνει κρούστα.

Βήμα 7
Τοποθετείτε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνετε για 30 – 35 λεπτά στους 170 – 180 βαθμούς.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου