Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

Σουφλέ με μπρόκολο και ντομάτα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 μεγάλο πακέτο φρυγανιές
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 10 φέτες τυρί γκούντα
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • ½ μπρόκολο κομμένο σε κύβους
  • 370 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεματάτε το μπρόκολο για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο ταψί βάζετε μια στρώση φρυγανιές βουτηγμένες στο γάλα.

Βήμα 3
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνετε το τυρί και το ζαμπόν, την ντομάτα, το μπρόκολο ξανά φρυγανιές και τέλος το τριμμένο τυρί.

Βήμα 4
Χτυπάτε το γάλα με τα αυγά και περιχύνετε το σουφλέ.

Βήμα 5
Ψήνετε το σουφλέ για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς με αέρα.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου