Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κολυκυθάκι τριμμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, το έχετε προηγουμένως μουσκέψει με νερό και στύψει
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 4-5 φέτες άπαχο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε τα λαχανικά (εκτός από τη ντομάτα), το ψωμί και τα μυρωδικά.
Βήμα 2
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 3
Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου.
Βήμα 4
Στη συνέχεια τον βγάζετε και πλάθετε τα μπιφτέκια.
Βήμα 5
Ανοίγετε κάθε μπιφτέκι, στρώνετε μέσα μια ροδέλα ντομάτας και μια φέτα τυρί και το κλείνετε.
Βήμα 6
Βάζετε τα μπιφτέκια στο γκριλ με ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και τα αφήνετε να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου