Για τη ζύμη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
Για την κρέμα λεμονιού
- Ξύσμα και χυμό από 4 λεμόνια
- 4 αυγά
- 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 225 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βήμα 1
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά.
Βήμα 2
Παίρνετε ένα ταψί παραλληλόγραμμο περίπου 50Χ25
διαστάσεις, το βουτυρώνετε και βάζετε από πάνω τη λαδόκολλα, να κολλήσει
στο ταψί.
Βήμα 3
Ρίχνετε το μείγμα και βάζετε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνετε στους 180 βαθμούς μόνο αντιστάσεις.
Βήμα 4
Το αφήνετε για 20 λεπτά για να ψηθεί. Μόλις το βγάλετε, το αναποδογυρίζετε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάτε.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Βήμα 1
Αλείφετε όλη την επιφάνεια με την κρέμα λεμονιού και το
τυλίγετε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό, καλύπτετε το ρολό με
πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Βήμα 2
Στη συνέχεια το κόβετε σε λωρίδες.
Για την κρέμα λεμονιού
Βήμα 1
Στο πάγκο της κουζίνας βάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα αυγά. Χτυπάτε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το
ξύσμα λεμόνι, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον
αυγοδάρτη.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή.
Βήμα 5
Χαμηλώνετε την εστία και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 6
Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.
Βήμα 7
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα και μετά ρίχνετε την κρέμα λεμονιού σε κορνέ.
Βήμα 8
Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου