Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021

Κοτόπουλο με φασολάκια

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 500 γραμμάρια φασολάκια μακριά καθαρισμένα και πλυμένα
  • 250 γραμμάρια αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε καρέ
  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (μπουτάκια)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε. Ροδίζετε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 8 λεπτά περίπου.

Βήμα 2
Ρίχνετε το σκόρδο ολόκληρη τη σκελίδα, τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Βήμα 3
Τα αφήνετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε καλά τη βάση της κατσαρόλας.

Βήμα 4
Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το φαγητό.

Βήμα 5
Σιγοβράζετε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Βήμα 6
Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτετε τα φασολάκια και τον αρακά.

Βήμα 7
Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 8
Βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.

Βήμα 9
Τέλος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου