Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 500 γραμμάρια φασολάκια μακριά καθαρισμένα και πλυμένα
- 250 γραμμάρια αρακά
- 2 καρότα κομμένα σε καρέ
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (μπουτάκια)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το
ζεσταίνετε. Ροδίζετε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 8 λεπτά
περίπου.
Βήμα 2
Ρίχνετε το σκόρδο ολόκληρη τη σκελίδα, τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Βήμα 3
Τα αφήνετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 6
λεπτά περίπου. Προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε καλά τη βάση της
κατσαρόλας.
Βήμα 4
Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το φαγητό.
Βήμα 5
Σιγοβράζετε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βήμα 6
Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτετε τα φασολάκια και τον αρακά.
Βήμα 7
Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 8
Βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
Βήμα 9
Τέλος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου