Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021

Λαζάνια με κολοκυθάκια

 Υλικά για 6-8 άτομα

  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
  • λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
 
Βήμα 2
Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
 
Βήμα 3
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια.
 
Βήμα 4
Κατόπιν απλώνετε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.
 
Βήμα 5
Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά ξανά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μανιτάρια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.
 
Βήμα 6
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσατε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.
 
Βήμα 7
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου