Για τη ζύμη
- 4 φύλλα σφολιάτας έτοιμα
Για τη γέμιση
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 κουτί γάλα
- 500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 600 γραμμάρια ζωμός κρέατος
- 400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.
Βήμα 2
Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
Βήμα 3
Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα
λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Τα κόβετε σε ροδέλες.
Βήμα 5
Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
Βήμα 7
Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.
Για τη συναρμολόγηση της πίτας
Βήμα 1
Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε
βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε μέσα τα φασόλια, τα
λουκάνικα και τον μαϊντανό και αδειάζετε το μείγμα με τα λουκάνικα.
Βήμα 2
Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου.
Βήμα 3
Πάνω από τον πουρέ βάζετε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας
καλύπτοντας τη πίτα και σπρώχνετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει
προς τα μέσα.
Βήμα 4
Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η πίτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου