Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλένετε τα ντοματίνια και αφαιρείτε το κοτσάνι.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σε μπολ ή σε πιατέλα.
Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανοίγετε τη φωτιά και καβουρδίζετε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι.
Βήμα 4
Όταν το βγάλετε, το αφήνετε να κρυώσει, πριν το προσθέσετε στη σαλάτα.
Βήμα 5
Χτυπάτε στο γουδί το βασιλικό με το χοντρό αλάτι και
συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την
παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
Βήμα 6
Όταν τα υλικά πολτοποιηθούν και γίνουν σαν κρέμα, μοιράζετε την κρέμα αυτή πάνω στα ντοματίνια.
Βήμα 7
Εάν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι για να πολτοποιήσετε τα υλικά.
Βήμα 8
Ταυτόχρονα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζετε.
Βήμα 9
Γαρνίρετε τη σαλάτα μαζί με τις πέννες και τα φύλλα βασιλικού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου