Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Σαλάτα με πέννες, μοτσαρέλα και ντοματίνια

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια ντοματίνια
  • 350 γραμμάρια στραγγισμένη φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 60 γραμμάρια κουκουνάρι
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία πέννες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τα ντοματίνια και αφαιρείτε το κοτσάνι.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σε μπολ ή σε πιατέλα.
 
Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανοίγετε τη φωτιά και καβουρδίζετε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι.
 
Βήμα 4
Όταν το βγάλετε, το αφήνετε να κρυώσει, πριν το προσθέσετε στη σαλάτα.
 
Βήμα 5
Χτυπάτε στο γουδί το βασιλικό με το χοντρό αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
 
Βήμα 6
Όταν τα υλικά πολτοποιηθούν και γίνουν σαν κρέμα, μοιράζετε την κρέμα αυτή πάνω στα ντοματίνια.
 
Βήμα 7
Εάν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι για να πολτοποιήσετε τα υλικά.
 
Βήμα 8
Ταυτόχρονα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζετε.
 
Βήμα 9
Γαρνίρετε τη σαλάτα μαζί με τις πέννες και τα φύλλα βασιλικού.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου