Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Εύκολη σοκολατόπιτα

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 ολόκληρη ζύμη για φύλλο πίτας (εναλλακτικά φύλλο για πίτα, σφολιάτα, κουρού, τάρτας)
  • 3 ½ κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • ½ ράβδος λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (η 1/2 ράβδος αντιστοιχεί σε 60 γραμμάρια βούτυρο)
  • 1 συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (140 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε σκόνη κακάο και ζάχαρη.
 
Βήμα 2
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το φύλλο πίτας) και τα χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν ρευστός χυλός.
 
Βήμα 3
Βάζετε το φύλλο πίτας σε ένα κυκλικό πυρέξ για τάρτες και τρυπάτε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
 
Βήμα 4
Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη πίτα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα φούρνου.
 
Βήμα 5
Αφού ψηθεί βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 15 -20 πολύ καλά πριν σερβίρετε.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε με σαντιγί.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου