Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021

Πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι κανονικό
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 φακελάκια ζελατίνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
  • Μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Διαλύετε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνετε λίγο να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
 
Βήμα 2
Ανακατεύετε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια και έπειτα προσθέτετε και τη φρέσκια κρέμα και ανακατεύετε.
 
Βήμα 3
Βάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ και αφήνετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει.
 
Βήμα 4
Βάζετε από πάνω το μέλι και τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρετε.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου