Υλικά για 2-4 άτομα
- 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
- 1/2 μπουκετάκι μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι μπύρα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Βήμα 2
Προσθέτετε 1 φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα.
Βήμα 4
Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά. Υπολογίζετε το χρόνο και βγάζετε από το ψυγείο.
Βήμα 5
Στο σημείο αυτό ρίχνετε στο χυλό, την τριμμένη φέτα με
την παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο μπρόκολο και την ανακατεύετε για να
αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 6
Σχηματίζετε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά.
Βήμα 7
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Βήμα 8
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε μέσα τις μπάλες τυριού και τις τηγανίζουμε.
Βήμα 9
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις γυρνάτε και από τις δύο πλευρές. Είναι έτοιμες μόλις πάρουν χρώμα.
Βήμα 10
Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε πιάτο ή πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 11
Τις τυλίγετε με το χαρτί και τις αφήνετε λίγα λεπτά
πριν τις σερβίρετε, για να απορροφήσει το χαρτί μια ποσότητα από το λάδι
και να μην είναι οι τυροκροκέτες πολύ λιπαρές.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου