Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Πέννες στο φούρνο με τόνο και σάλτσα τυριού

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένο των 185 γραμμαρίων
  • 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 500ml γάλα
  • 550 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 7 λεπτά.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια στραγγίζετε τις πέννες και τις βάζετε σε ένα πυρέξ μαζί με τον τόνο, τη σάλτσα ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
 
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα χωρίς σβόλους.
 
Βήμα 5
Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
 
Βήμα 6
Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι το τυρί να λιώσει.
 
Βήμα 7
Περιχύνετε την σάλτσα τυριού πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
 
Βήμα 8
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
 
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου