Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021

Πατατοσαλάτα με αυγό και πρασοσέλινο

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 αυγό βρασμένο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο
  • 1 ξινόμηλο
  • 300 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κολίανδρος σε κόκκους
  • ½ σελινόριζα καθαρισμένη, βρασμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, να βράσουν για 20 λεπτά.

Βήμα 2
Ταυτόχρονα βράζετε το αυγό σε άλλο σκεύος για 10 λεπτά το πολύ σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.

Βήμα 4
Κρατάτε από το πράσο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος και το κόβετε σε ροδέλες.

Βήμα 5
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από το ξινόμηλο και όπως είναι με τη φλούδα το κόβετε σε μικρούς κύβους.

Βήμα 6
Βάζετε τους κύβους αυτούς σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 7
Βάζετε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε κόκκους και ανακινείτε το τηγάνι από το χερούλι.

Βήμα 8
Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καβουρδιστούν οι κόκκοι και να βγάλουν το άρωμά τους.

Βήμα 9
Στη συνέχεια, αδειάζετε τους κόκκους στο γουδί και τους κοπανάτε για να γίνουν σκόνη.

Βήμα 10
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε 100 ml νερό να βράσει.

Βήμα 11
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα το σέλερι και το πράσο και τα ζεματάτε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά  μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 12
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί.

Βήμα 13
Στο ίδιο ταψί μεταφέρετε τις πατάτες και τη σελινόρζα. Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.

Βήμα 14
Στη διάρκεια του χρόνου αυτού σε ένα μπολ, βάζετε τη μαγιονέζα, το κάρι και τον κολίανδρο και ανακατεύετε.

Βήμα 15
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες με τα λαχανικά που έχουν κρυώσει και τα ρίχνετε στο μπολ με τη μαγιονέζα.

Βήμα 16
Προσθέτετε τους κύβους ξινόμηλου, ανακατεύετε και γαρνίρετε με τις ροδέλες αυγού από πάνω.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου