Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021

Κοτόπουλο πανέ με τσένταρ

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Για τα θρυμματισμένα δημητριακά

Βήμα 1
Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κομματάκια.

Για το κοτόπουλο πανέ

Βήμα 1
Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάτε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.

Βήμα 2
Ενώνετε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα δημητριακά, το τυρί τσένταρ και τα ανακατεύετε.

Βήμα 3
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζετε αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4
Καλύπτετε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρετε. Τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βήμα 5
Βουτάτε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάτε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.

Βήμα 6
Ακουμπάτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ρίχνετε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και τα υπόλοιπα σνίτσελ.

Βήμα 7
Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.

Βήμα 8
Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου