- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κούπα τυρί τριμμένο τσένταρ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
Βήμα 1
Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κομματάκια.
Για το κοτόπουλο πανέ
Βήμα 1
Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάτε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Βήμα 2
Ενώνετε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα δημητριακά, το τυρί τσένταρ και τα ανακατεύετε.
Βήμα 3
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζετε αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 4
Καλύπτετε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρετε. Τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βήμα 5
Βουτάτε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω,
και τέλος βουτάτε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις
μεριές.
Βήμα 6
Ακουμπάτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ρίχνετε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και τα υπόλοιπα σνίτσελ.
Βήμα 7
Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.
Βήμα 8
Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου