Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Κεφτεδάκια φούρνου

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 2 αυγά
  • 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • ½ φραντζόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό.

Βήμα 2
Αφαιρείτε με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι την κόρα. Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.

Βήμα 3
Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά  με την ψίχα του ψωμιού.

Βήμα 4
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.

Βήμα 5
Ρίχνετε τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.

Βήμα 6
Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.

Βήμα 7
Όταν το βγάλετε πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ταψί.

Βήμα 8
Ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο



 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου