Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Λαζάνια με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 3 στήθη κοτόπουλο λεπτά κομμένα στη μέση
  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε καυτό νερό βράζετε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.

Βήμα 2
Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως.

Βήμα 3
Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά  για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Να μην ψηθούν εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο.

Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 5
Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια.

Βήμα 6
Ξαναβάζετε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνετε τα κομματάκια κοτόπουλου.

Βήμα 7
Συνεχίζετε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.

Βήμα 8
Ξαναστρώνετε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνετε με την μοτσαρέλα.

Βήμα 9
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου