Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη
συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσα και τα ζεματάτε στο βραστό νερό για 4-5
λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ φτιάχνετε το κουρκούτι. Ρίχνετε τη φέτα στο
αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτετε τα δύο αβγά
και μια πρέζα σόδα.
Βήμα 3
Κατόπιν ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 4
Βγάζετε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζετε από
το ζουμί τους, τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάτε στο
κουρκούτι.
Βήμα 5
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τις τηγανίτες.
Βήμα 6
Πετάτε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι και αφήνετε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 7
Τους στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς πασπαλισμένους προαιρετικά με μανούρι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου