Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Τηγανίτες με πράσο και κρεμμύδι

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 πράσα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 αβγά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσα και τα ζεματάτε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
 
Βήμα 2
Σε ένα μπολ φτιάχνετε το κουρκούτι. Ρίχνετε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτετε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
 
Βήμα 3
Κατόπιν ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
 
Βήμα 4
Βγάζετε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζετε από το ζουμί τους, τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάτε στο κουρκούτι.
 
Βήμα 5
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τις τηγανίτες.
 
Βήμα 6
Πετάτε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι και αφήνετε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
 
Βήμα 7
Τους στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς πασπαλισμένους προαιρετικά με μανούρι.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου