Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ατομικά πιτσάκια

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
  • 250 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 40 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, βασιλικός, μαϊντανός)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά βγάζετε τη σφολιάτα από την κατάψυξη ή το ψυγείο και την αφήνετε να ξεπαγώσει.
 
Βήμα 2
Κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σχηματίζοντας τετράγωνους δίσκους και διπλώνετε ελαφρά προς τα μέσα τις άκρες για να δημιουργήσετε θήκες.
 
Βήμα 3
Στην ουσία δηλαδή δίνετε μορφή στη ζύμη και φτιάχνετε τετράγωνα ατομικά πιτσάκια σε όποια διάσταση επιθυμείτε.
 
Βήμα 4
Με αυτά τα υλικά μπορείτε να φτιάξετε περίπου 20 ατομικά πιτσάκια.
 
Βήμα 5
Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό από το ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
 
Βήμα 6
Μόλις ζεσταθεί, βάζετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε.
 
Βήμα 7
Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε.
 
Βήμα 8
Αφήνετε τα μανιτάρια να βράσουν για 10 λεπτά με το κρασί μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
 
Βήμα 9
Στο χρόνο αυτό αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
 
Βήμα 10
Στη συνέχεια αφήνετε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
 
Βήμα 11
Σε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού.
 
Βήμα 12
Αφού σοταριστούν, τις βάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσει τη μεγάλη ποσότητα λαδιού και τα κρεμμύδια δεν θα είναι τόσο λιπαρά.
 
Βήμα 13
Απλώνετε πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας λίγη μουστάρδα, λίγα μανιτάρια και μια ποσότητα από το τριμμένο κίτρινο τυρί.
 
Βήμα 14
Τέλος, από πάνω τοποθετείτε 3-4 ροδέλες κρεμμυδιού. 
 
Βήμα 15
Προθερμαίνετε το φούρνο.
 
Βήμα 16
Βάζετε τα ατομικά πιτσάκια να ψηθούν στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.
 
Βήμα 17
Γαρνίρετε προαιρετικά με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.
 
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου