Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Γλυκιά πίτα με κεράσια

Υλικά για 2-4 άτομα
  • μισό κιλό κεράσια
  • μισό φλιτζάνι βούτυρο
  • Ένα αυγό
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • Δύο φλιτζάνια αλεύρι
  • Τρία κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τα κεράσια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
 
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
 
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αυγού.
 
Βήμα 4
Κατόπιν προσθέτετε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει.
 
Βήμα 5
Στο τέλος προσθέτετε και το ασπράδι του αυγού, το οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.
 
Βήμα 6
Απλώνετε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορείτε να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους και στη συνέχεια σκεπάζετε με λωρίδες ζυμαριού.
 
Βήμα 7
Ψήνετε την πίτα στους 180oC για 1 ώρα περίπου. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου