- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
- 5 κρόκοι αυγών
- 240 ml γάλα
- 2 κουταλάκια βανίλια
- 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο σοκολάτας
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 180 ml γάλα
- 3 κούπες άχνη ζάχαρη
- βανίλια
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 25 γραμμάρια κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε ελαφρά τους κρόκους με μισή κούπα γάλα και τη βανίλια.
Βήμα 3
Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ και ρίχνετε στο αλεύρι τα κομματάκια του βουτύρου εναλλάξ με το υπόλοιπο γάλα.
Βήμα 4
Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτετε το μείγμα των κρόκων σε 2 δόσεις.
Βήμα 5
Χτυπάτε για 2 λεπτά και αδειάζετε το μείγμα σε καλά
βουτυρωμένη φόρμα (σε σχήμα καρδιάς) την οποία έχετε στρώσει με χαρτί
ψησίματος.
Βήμα 6
Ψήνετε στους 175 βαθμούς στην αντίσταση για 35 λεπτά.
Βήμα 7
Βγάζετε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο σοκολάτας
Βήμα 1
Λιώνετε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, το κακάο, το βούτυρο και το γάλα.
Βήμα 2
Όταν γίνει το μείγμα μια πηχτή κρέμα το κατεβάζετε από
τη φωτιά, ρίχνετε μέσα την άχνη και με το μίξερ χειρός χτυπάτε καλά
μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν πηχτή μους.
Βήμα 3
Βάζετε το γλάσο στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Κόβετε το κέικ οριζόντια σε δυο δίσκους.
Βήμα 4
Απλώνετε το 1/3 του γλάσου στην επιφάνεια του ενός
δίσκου, βάζετε από πάνω τον άλλο δίσκο και με τη βοήθεια σπάτουλας
απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του κέικ το υπόλοιπο γλάσο.
Βήμα 5
Στολίζετε αν θέλετε με φράουλες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου