Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

Σαλάτα με μαρούλι, αυγό και γραβιέρα

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • ½ κιλό γραβιέρα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λαδόξιδο
  • 3 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 3 αυγά βραστά
  • Πράσινη σαλάτα ή Μαρούλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόβετε τη γραβιέρα σε μικρούς κύβους και προσθέτετε το λάδι και το ξίδι.
 
Βήμα 2
Αφήνετε το τυρί στο λαδόξιδο για 30 λεπτά.
 
Βήμα 3
Κόβετε τις ντομάτες και το αγγουράκι σε φέτες.
 
Βήμα 4
Κόβετε τα αυγά σε τέταρτα.
 
Βήμα 5
Παίρνετε μια πιατέλα ή ένα μπολ για σαλάτα και το στρώνετε με φύλλα σαλάτας.
 
Βήμα 6
Αμέσως μετά, βάζετε το αγγουράκι, τις ντομάτες και τα αυγά. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 7
Στο κέντρο της πιατέλας τοποθετείτε τα κομμάτια του τυριού.
 
Βήμα 8
Στο τέλος τα περιχύνετε όλα με το λαδόξιδο.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου