Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Μακαρόνια με πέστο και λουκάνικο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 1 κούπα λουκάνικο Φρανκφούρτης κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα μέντα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 μελιτζάνες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε το σκόρδο, πλένετε τη μέντα και αφαιρείτε τα φυλλαράκια από τα κοτσάνια.
 
Βήμα 2
Βάζετε το σκόρδο, τη μέντα και το κουκουνάρι σε ένα γουδί και τα πολτοποιείτε.
 
Βήμα 3
Συγχρόνως, ρίχνετε λίγο- λίγο τις 3 κουταλιές ελαιόλαδου.
 
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε το πέστο, το καλύπτετε με μία μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
 
Βήμα 5
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια.
 
Βήμα 6
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια μελιτζάνας μαζί με τις φέτες λουκάνικου.
 
Βήμα 7
Έπειτα από δέκα λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 20 λεπτά ακόμη με κλειστό καπάκι.
 
Βήμα 8
Στο μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
 
Βήμα 9
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα βάζετε σε πιάτα, ρίχνετε από πάνω το ανθότυρο και περιχύνετε το πέστο.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου