Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Γεμιστά κρεμμύδια με φέτα και λιαστές ντομάτες

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 8 κρεμμύδια
  • μισό κιλό κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γραμμάρια φρυγανιά
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 6  λιαστές ντομάτες
  • μια μεγάλη πρέζα ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για 25 λεπτά χωρίς όμως να διαλύονται.
 
Βήμα 2
Όταν κρυώσουν κόβετε το καπάκι τους και με προσοχή και βγάζετε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.
 
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζετε τον κιμά και αμέσως προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
 
Βήμα 4
Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με τη μισή φέτα, τη φρυγανιά, τσίλι, λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένο θυμάρι και μαϊντανό, τα καρύδια, χτυπημένο αυγό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
 
Βήμα 5
Γεμίζετε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά αφού έχετε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου