Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Σούπα με γίδα και μυρωδικά

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας διάφορα μπαχαρικά (γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι)
  • 4 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζητάτε από το κρεοπώλη να σας κόψει τη γίδα σε κομμάτια.
 
Βήμα 2
Πλένετε το κρέας με άφθονο νερό.
 
Βήμα 3
Γεμίζετε μια κατσαρόλα μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και το βάζετε να βράσει.
 
Βήμα 4
Το προσέχετε και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει αφαιρείτε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
 
Βήμα 5
Αλατίζετε το κρέας. Ενώ βράζει συνεχίζετε να το ξαφρίζετε όποτε χρειάζεται.
 
Βήμα 6
Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας αποτελούμενη από γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο.
 
Βήμα 7
Αφήνετε το κρέας να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά για 2-2 ½ ώρες.
 
Βήμα 8
Στο χρόνο αυτό, αφού διαπιστώσετε ότι έχει μαλακώσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
 
Βήμα 9
Σουρώνετε το ζωμό του κρέατος και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα ώστε να συνεχίσει να βράζει.
 
Βήμα 10
Μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τα καρότα και τις πατάτες κομμένες.
 
Βήμα 11
Προσθέτετε τα άλλα δύο κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα.
 
Βήμα 12
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη γίδα να βράσει για άλλα 30 με 45 λεπτά.
 
Βήμα 13
Τότε ρίχνετε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και αφήνετε το κρέας να βράσει γύρω στα 20 λεπτά.
 
Βήμα 14
Όταν σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγο χυμό λεμόνι.
 
Βήμα 15
Σερβίρετε αν θέλετε με τραγανό ψωμί, παρμεζάνα και δεντρολίβανο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου