Υλικά για 2-4 άτομα
- 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό μπέικον
- 100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
- 150 γραμμάρια τυρί κασέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- ανάλογο αλάτι και πιπέρι
- 2 κιλά χοιρινό λαιμό (φροντίστε να είναι ανοιχτό το κρέας για ρολό)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Στο πάγκο της κουζίνας απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλα.
Κατόπιν τοποθετείτε το κρέας πάνω στη λαδόκολλα, αλατοπιπερώνετε και
καρυκεύετε με το θυμάρι.
Βήμα 2
Αλείφετε όλο το κρέας με το βούτυρο και απλώνετε κατά
μήκος όλα τα υλικά, ρολάρετε μαζί με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά
και σφίγγετε τις δύο άκρες του.
Βήμα 3
Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε ταψί (εναλλακτικά μπορείτε να το δέσετε με σχοινάκι).
Βήμα 4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180
βαθμούς με πάνω και κάτω αντιστάσεις και στη συνέχεια ανοίγετε το
προστατευτικό περίβλημα.
Βήμα 5
Προσθέτετε νερό στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
Βήμα 6
Συνοδέψτε το προαιρετικά με ρύζι με σταφίδες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου