Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον

 

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό μπέικον
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
  • 150 γραμμάρια τυρί κασέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (φροντίστε να είναι ανοιχτό το κρέας για ρολό)
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στο πάγκο της κουζίνας απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλα. Κατόπιν τοποθετείτε το κρέας πάνω στη λαδόκολλα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με το θυμάρι.
 
Βήμα 2
Αλείφετε όλο το κρέας με το βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρετε μαζί με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά και σφίγγετε τις δύο άκρες του.
 
Βήμα 3
Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε ταψί (εναλλακτικά μπορείτε να το δέσετε με σχοινάκι).
 
Βήμα 4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντιστάσεις και στη συνέχεια ανοίγετε το προστατευτικό περίβλημα.
 
Βήμα 5
Προσθέτετε νερό στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
 
Βήμα 6
Συνοδέψτε το προαιρετικά με ρύζι με σταφίδες.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου