Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε το κρέας.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα -κατά προτίμηση να
μπαίνει και στο φούρνο- ή σε μια γάστρα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε
το κρέας από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Βγάζετε το κρέας και το αφήνετε κατά μέρος. Ρίχνετε στο σκεύος το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγο μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε το νερό ή το ζωμό, το κρέας και τον κόλιανδρο.
Βήμα 5
Σκεπάζετε με το καπάκι και βάζετε το σκεύος στο φούρνο ή σε μια γάστρα με καπάκι.
Βήμα 6
Ψήνετε το φαγητό στους 160 βαθμούς για 2 ώρες και 15 λεπτά.
Βήμα 7
Βγάζετε από το φούρνο, μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το διατηρείτε ζεστό.
Βήμα 8
Αδειάζετε το ζουμί από το σκεύος στον κάδο του μπλέντερ
ή στο μούλτι, το χτυπάτε για να ομογενοποιηθεί καλά, το σουρώνετε και
το ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το δεντρολίβανο.
Βήμα 9
Βράζετε τη σάλτσα μέχρι να γίνει όσο πηχτή τη θέλετε. Αφαιρείτε το δίχτυ από το κρέας αν έχει και το κόβετε σε φέτες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου