Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021

Χοιρινό με δεντρολίβανο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουταλιά γλυκού ξερό, κοπανισμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ κιλό ενιαίο κομμάτι χοιρινό κρέας από λαιμό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε το κρέας.

Βήμα 2
Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα -κατά προτίμηση να μπαίνει και στο φούρνο- ή σε μια γάστρα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3
Βγάζετε το κρέας και το αφήνετε κατά μέρος. Ρίχνετε στο σκεύος το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγο μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε το νερό ή το ζωμό, το κρέας και τον κόλιανδρο.

Βήμα 5
Σκεπάζετε με το καπάκι και βάζετε το σκεύος στο φούρνο ή σε μια γάστρα με καπάκι.

Βήμα 6
Ψήνετε το φαγητό στους 160 βαθμούς για 2 ώρες και 15 λεπτά.

Βήμα 7
Βγάζετε από το φούρνο, μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το διατηρείτε ζεστό.

Βήμα 8
Αδειάζετε το ζουμί από το σκεύος στον κάδο του μπλέντερ ή στο μούλτι, το χτυπάτε για να ομογενοποιηθεί καλά, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το δεντρολίβανο.

Βήμα 9
Βράζετε τη σάλτσα μέχρι να γίνει όσο πηχτή τη θέλετε. Αφαιρείτε το δίχτυ από το κρέας αν έχει και το κόβετε σε φέτες.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου