Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 10 κολοκύθια χοντρά
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 10 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 πατάτες κομμένες
  • 2 κομμάτια φέτα θρυμματισμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους

Για τη μπεσαμέλ

  • Ένα λίτρο γάλα
  • 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τα κολοκύθια και αφαιρείτε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος.

Βήμα 2
Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το εσωτερικό από τα κολοκύθια.

Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά.

Βήμα 4
Ψιλοκόβετε το εσωτερικό που αφαιρέσατε από τα κολοκύθια προηγουμένως και το βάζετε στο τηγάνι.

Βήμα 5
Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε να σοτάρετε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 6
Μετά ρίχνετε στο τηγάνι τον κιμά και τον αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 7
Ρίχνετε το ρύζι, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Βήμα 8
Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 9
Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί θα είναι η γέμιση για τα κολοκύθια.

Βήμα 10
Γεμίζετε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.

Βήμα 11
Στη συνέχεια συμπληρώνετε με τη μεσαμέλ σε κάθε κολοκυθάκι.

Βήμα 12
Τοποθετείτε όρθια τα κολοκύθια σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και βάζετε ανάμεσα τους τις κομμένες ντομάτες.

Βήμα 13
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνετε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση.

Βήμα 14
Βάζετε τα κλωνάρια  μαϊντανού και τον άνηθο και το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι στο φαγητό

Βήμα 15
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Βήμα 16
Μετά τα 50 λεπτά σβήνετε το φούρνο και αρχίζετε να φτιάχνετε το αυγολέμονο που θα συμπληρώσει το φαγητό.

Βήμα 17
Για να φτιάξετε το αυγολέμονο, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών, προσθέτετε τους κρόκους και σταδιακά λίγο – λίγο το λεμόνι.

Βήμα 18
Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο περιχύνετε τα κολοκύθια και το ανακατεύετε στην κατσαρόλα.

Για τη μπεσαμέλ

Βήμα 1
Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάτε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτετε όλο το αλεύρι.

Βήμα 2
Ανακατεύετε καλά με σύρμα και μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, προσθέτετε το γάλα και βάζετε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι.

Βήμα 3
Προσθέτετε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου