Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Ζελέ φράουλα με άρωμα κρασιού

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 750 ml καλής ποιότητας αφρώδες κρασί
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνα
  • 700 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες

 

 

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρασί με τη ζάχαρη και 200 γραμμάρια από τις φράουλες.
 
Βήμα 2
Μόλις πάρουν βράση σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε για άλλα 8 λεπτά.
 
Βήμα 3
Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε παγωμένο νερό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη στραγγισμένη.
 
Βήμα 4
Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και ανακατεύετε κατά διαστήματα.
 
Βήμα 5
Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνετε μέσα τις φράουλες.
 
Βήμα 6
Ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια του κρασιού.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου