- 2 κιλά μπούτι από αρνί ξεκοκαλισμένο
- ½ λίτρο λευκό κρασί
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζουμε το μπούτι αρνιού σε ένα ταψί για να το
μαρινάρουμε. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σκόρδο και το ζεστ από το
λεμόνι και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 μέρα.
Βήμα 2
Την επόμενη σουρώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα και την κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το αρνί μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Βήμα 4
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με όλο το ζουμί.
Βήμα 5
Περνάμε τη μαρινάτα από σίτα, τη ρίχνουμε πάνω στο αρνί και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο σιγά σιγά για 1,5 ώρα.
Βήμα 6
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε σε μία πιατέλα κόβοντας σε φέτες και βάζοντας ανάμεσα λίγα φύλλα δυόσμο.
Βήμα 7
Γαρνίρουμε ρίχνοντας επάνω τη μαρινάτα και το χυμό λεμονιού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου