Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα light

 Υλικά για 1-2 άτομα

  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 6 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ποτήρια του κρασιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 ρίζες ginger
  • 2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια. Κόβετε το ginger και το σκόρδο ομοίως σε μικρά κυβάκια.
 
Βήμα 2
Αφού το ελαιόλαδο έχει ζεσταθεί τσιγαρίζετε πρώτα το σκόρδο και το ginger και μετά ρίχνετε και τα στήθη κοτόπουλο στο τηγάνι για να τσιγαριστούν και να πάρουν άρωμα.
 
Βήμα 3
Ανακατεύετε λίγο το κοτόπουλο με το ginger και το σκόρδο και ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά, το μέλι, τη σόγια και τον ντοματοπελτέ μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
 
Βήμα 4
Μόλις δείτε ότι η σάλτσα πήξει το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Συνοδεύετε με ρύζι.
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου