Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Κρέμα καραμελέ

Υλικά για 2-4 άτομα

Για την καραμέλα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Για την κρέμα

  • 2 αυγά
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Για την καραμέλα

Βήμα 1
Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.

Βήμα 2
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε σε μέτρια φόρμα.

Για την κρέμα

Βήμα 1
Ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνετε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2
Αδειάζετε στη φόρμα που την τοποθετείτε σε ταψί με χλιαρό νερό και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου