Υλικά για 4-6 άτομα
Για τους λουκουμάδες
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
- 1 ποτήρι νερό
- Κανέλα
Για τη γέμιση σοκολάτας (γκανάζ)
- 225 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
- 1/8 κουταλιά του γλυκού chipotle ή πιπέρι καγιέν
- 1 μεγάλη πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι μέλι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Για τους λουκουμάδες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Βήμα 3
Ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο – λίγο
νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν
χυλός.
Βήμα 4
Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
Βήμα 5
Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνετε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
Βήμα 6
Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.
Για τη γέμιση σοκολάτας
Βήμα 1
Στο πάγκο της κουζίνας κόβετε σε πολύ ψιλά κομματάκια την σοκολάτα και την ρίχνετε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ρίχνετε το πιπέρι και το αλάτι. Συγχρόνως βράζετε την
κρέμα γάλακτος σε μεσαία θερμοκρασία ίσα ίσα να πάρει μια βράση για
περίπου 1 με 2 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στην σοκολάτα και αφήνετε 3 λεπτά να κάτσει το μείγμα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια ανακατεύετε σιγά σιγά στην αρχή και δυνατά στη συνέχεια μέχρι να γίνει απαλή η γκανάζ.
Βήμα 5
Ρίχνετε την γκανάζ σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει αρκετά και να στέκεται.
Βήμα 6
Με ένα κουτάλι γλυκού σκαλίζετε τη γκανάζ και πλάθετε μπαλάκια σοκολάτας.
Βήμα 7
Αφού ολοκληρώσετε με όλη τη γκανάζ, τοποθετείτε τα μπαλάκια σοκολάτας στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
Βήμα 1
Αφού ο χυλός φουσκώσει με μια κουταλιά σούπας παίρνετε
ένα ένα το μείγμα και τοποθετείτε μέσα του από ένα μπαλάκι σοκολάτας,
κλείνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για το σιρόπι
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
Βήμα 2
Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 3
Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
Βήμα 4
Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους προαιρετικά με κανέλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου