Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Γεμιστοί λουκουμάδες με σοκολάτα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τους λουκουμάδες

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Κανέλα

Για τη γέμιση σοκολάτας (γκανάζ)

  • 225 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού chipotle ή πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλη πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Για τους λουκουμάδες

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
 
Βήμα 3
Ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο – λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
 
Βήμα 4
Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
 
Βήμα 5
Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνετε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
 
Βήμα 6
Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.

Για τη γέμιση σοκολάτας

Βήμα 1
Στο πάγκο της κουζίνας κόβετε σε πολύ ψιλά κομματάκια την σοκολάτα και την ρίχνετε σε ένα μπολ.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε το πιπέρι και το αλάτι. Συγχρόνως βράζετε την κρέμα γάλακτος σε μεσαία θερμοκρασία ίσα ίσα να πάρει μια βράση για περίπου 1 με 2 λεπτά.
 
Βήμα 3
Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στην σοκολάτα και αφήνετε 3 λεπτά να κάτσει το μείγμα.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια ανακατεύετε σιγά σιγά στην αρχή και δυνατά στη συνέχεια μέχρι να γίνει απαλή η γκανάζ.
 
Βήμα 5
Ρίχνετε την γκανάζ σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει αρκετά και να στέκεται.
 
Βήμα 6
Με ένα κουτάλι γλυκού σκαλίζετε τη γκανάζ και πλάθετε μπαλάκια σοκολάτας.
 
Βήμα 7
Αφού ολοκληρώσετε με όλη τη γκανάζ, τοποθετείτε τα μπαλάκια σοκολάτας στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση

Βήμα 1
Αφού ο χυλός φουσκώσει με μια κουταλιά σούπας παίρνετε ένα ένα το μείγμα και τοποθετείτε μέσα του από ένα μπαλάκι σοκολάτας, κλείνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για το σιρόπι

Βήμα 1
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
 
Βήμα 2
Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
 
Βήμα 3
Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
 
Βήμα 4
Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους προαιρετικά με κανέλα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου