Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και αρακά

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/5-1 χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 πατάτες
  • 1/2 κούπα αρακά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τα λαχανικά  και τα κόβετε.
 
Βήμα 2
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τα λαχανικά και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
 
Βήμα 3
Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και βάζετε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο.
 
Βήμα 4
Φτιάχνετε τη σος χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
 
Βήμα 5
Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη σαλάτα στη σαλατιέρα σερβιρίσματος.
 
Βήμα 6
Διατηρείτε τη σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου