Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Αγκινάρες γεμιστές με αρακά και καρότα

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 10-12 καρδιές αγκινάρες καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 2 μικρά καρότα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους
  • 2 μικρές πατάτες, αποφλοιωμένες κομμένες σε κύβους
  • 50 ml + 25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • Φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Ρίχνετε τα λαχανικά μέσα στις αγκινάρες.
 
Βήμα 2
Προσθέτετε 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
 
Βήμα 3
Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
 
Βήμα 4
Αφήνετε το πιάτο να κρυώσει πρώτα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
 
Βήμα 5
Περιχύνετε 25 ml ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μαϊντανό και άνηθο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου