Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Γεμιστά κολοκυθάκια με πιπεριές και μυζήθρα

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 100 γραμμάρια αρακά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια ξερή τριμμένη μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 20 γραμμάρια δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα κατά μήκος
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβετε κατά μήκος.
 
Βήμα 2
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζετε τους σπόρους, αν υπάρχουν.
 
Βήμα 3
Αφαιρείτε κατά μήκος λίγο από τη ράχη του κολοκυθιού ώστε να πατάει καλά στο ταψί και τοποθετείτε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω.
 
Βήμα 4
Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε ένα σκεύος (1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη, 100 γραμμάρια αρακά, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο) και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν μαζί με τη μισή ποσότητα βουτύρου.
 
Βήμα 5
Βράζετε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά και μετά τα σουρώνετε ρίχνοντας τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.
 
Βήμα 6
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε τα βρασμένα λαχανικά ψιλοκομμένα, την ξερή τριμμένη μυζήθρα, το υπόλοιπο βούτυρο, το αυγό και τον δυόσμο μαζί με τον μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνετε ανάλογο αλατοπίπερο.
 
Βήμα 7
Πλάθετε τη γέμιση και την τοποθετείτε κατά μήκος του άδειου κολοκυθιού.
 
Βήμα 8
Τα γεμίζετε όλα και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
 
Βήμα 9
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου