Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Χοιρινό πρασοσέλινο

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 800 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 3 πράσα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζητάτε από το χασάπη να κόψει το χοιρινό σε μερίδες ή το κόβετε εσείς.
 
Βήμα 2
Αρχικά βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
 
Βήμα 3
Μόλις ζεσταθεί τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού. Σοτάρετε το κρέας.
 
Βήμα 4
Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, το γυρνάτε από την άλλη.
 
Βήμα 5
Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
 
Βήμα 6
Στη συνέχεια, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
 
Βήμα 7
Μόλις σοταριστούν και αυτά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
 
Βήμα 8
Στο σημείο αυτό, προσθέτετε στην κατσαρόλα μερικά ποτήρια του κρασιού νερό για να σκεπαστεί το κρέας και τον πελτέ ντομάτας.
 
Βήμα 9
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αφήνετε να βράσει το κρέας μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
 
Βήμα 10
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε νερό και ανοίγετε τη φωτιά.
 
Βήμα 11
Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζετε μέσα τα σέλινα και τα ζεματάτε για 12 λεπτά.
 
Βήμα 12
Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τα ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα.
 
Βήμα 13
Αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα. Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου