Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Ρολά σφολιάτας με μήλο και κανέλα

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γραμμάρια τριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
 
Βήμα 2
Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβετε τα μήλα και τα στύβετε πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
 
Βήμα 3
Ανοίγετε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο.
 
Βήμα 4
Το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μήλα και το απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
 
Βήμα 5
Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτετε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.
 
Βήμα 6
Βάζετε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
 
Βήμα 7
Με μεγάλη προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό.
 
Βήμα 8
Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβετε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
 
Βήμα 9
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
 
Βήμα 10
Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα ρολά ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι).
 
Βήμα 11
Πασπαλίζετε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη ή αν θέλετε με λευκό γλάσο ζάχαρης και ψήνετε για 30 λεπτά.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου