Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Μπρουσκέτες στο φούρνο με μοτσαρέλα και ελιές

Υλικά για 2-4 άτομα
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες 2 εκ.
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
  • 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 4 πιπεριές Jalapenos ψιλοκομμένες
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, τα βότανα, νιφάδες τσίλι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
 
Βήμα 2
Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί.
 
Βήμα 3
Κόβετε το ψωμί ή την μπαγκέτα σε πλάγιες φέτες 2 εκ. Απλώνετε το μείγμα βουτύρου σε κάθε φέτα ψωμιού.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια πασπαλίζετε με το τυρί τριμμένο, τις ψιλοκομμένες ελιές και τις ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos.
 

Βήμα 5
Ψήνετε για 5 έως 8 λεπτά και σερβίρετε.

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου