Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα χωρίς γλουτένη
- 60 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
- 500 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. maizena
- 4 αυγά (χωριστά τους κρόκους με τα ασπράδια)
- Χυμό ζεστό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Παίρνουμε μία φόρμα για το cheesecake και τοποθετούμε κάτω αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 2
Περνάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το βούτυρο και
απλώνουμε το μείγμα στη βάση από τη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
περίπου.
Βήμα 3
Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη
ζάχαρη. Προσθέτουμε ύστερα την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο, τη maizena,
το χυμό και το ζεστ λεμονιού.
Βήμα 4
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και με μία
σπάτουλα τα προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ ανακατεύοντας απαλά να μη
πέσει ο όγκος.
Βήμα 5
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου