Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. maizena
  • 4 αυγά (χωριστά τους κρόκους με τα ασπράδια)
  • Χυμό ζεστό από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Παίρνουμε μία φόρμα για το cheesecake και τοποθετούμε κάτω αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 2
Περνάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στη βάση από τη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 3
Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ύστερα την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο, τη maizena, το χυμό και το ζεστ λεμονιού.

Βήμα 4
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και με μία σπάτουλα τα προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.

Βήμα 5
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου