Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

 Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα τσιπούρας κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί μαζί με το φύλλο δάφνης και ένα κουταλάκι πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2
Ρίχνουμε ύστερα μέσα τα φιλέτα τσιπούρας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Ύστερα βγάζουμε από μέσα τα φιλέτα και τα κρατάμε στην άκρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ύστερα από 5 λεπτά φιλτράρουμε το κρασί.

Βήμα 4
Βάζουμε ύστερα πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει σε λίγες σταγόνες νερό.

Βήμα 5
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για ένα λεπτό. Αποσύρουμε έπειτα από τη φωτιά και αλατίζουμε.

Βήμα 6
Τσιγαρίζουμε ύστερα το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε μία κουταλιά νερό και σκεπάζουμε.

Βήμα 7
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και αλατίζουμε.

Βήμα 8
Τα σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα τσιπούρας και τη σάλτσα κόκκινου κρασιού.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου