- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
- χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
- 2 κιλά κεράσια
- 2 κιλά ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.
Βήμα 2
Βάζετε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης. Τα αφήνετε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.
Βήμα 3
Βάζετε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και την αρμπαρόριζα.
Βήμα 4
Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζετε, απλά
ανακατεύετε. Ο αφρός θα «πέσει» σε λίγο. Από την ώρα που θα αρχίσει το
βράσιμο μετράτε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 5
Όταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνετε το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε τον χυμό λεμόνι και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.
Βήμα 6
Όταν κρυώσει γεμίζετε αποστειρωμένα βαζάκια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου