Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Φετουτσίνι με σολομό και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γραμμάρια φετουτσίνι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φετουτσίνι για περίπου 7 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.

Βήμα 2
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.

Βήμα 3
Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.

Βήμα 4
Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βήμα 5
Αφήνετε για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου