Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 6 χοιρινές μπριζόλες

Για τη μαρινάδα

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κλαράκι κανέλα
  • Αλάτι
  •  πιπέρι

Για το άλειμμα της μπριζόλας

  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι

Για το ψήσιμο

  • 24 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • τη μαρινάδα του χοιρινού σουρωμένη

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.

Βήμα 2
Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.

Βήμα 3
Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το πετιμέζι.

Βήμα 4
Αν χρειαστεί να τα ζεστάνετε για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να περιμένει.

Βήμα 5
Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε, αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.

Βήμα 6
Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας πετιμεζιού με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Βήμα 7
Τις βάζετε στο ταψί και γύρω – γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.

Για το άλειμμα της μπριζόλας

Βήμα 1
Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.

Βήμα 2
Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας, πετιμεζιού κάθε 1 ώρα περίπου.

Για το ψήσιμο

Βήμα 1
Όταν ετοιμαστεί το σερβίρετε ολόκληρο σε πιατέλα και το γαρνίρετε με τα ψημένα δαμάσκηνα. Σουρώνετε τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί και τη βάζετε σε σαλτσιέρα να συνοδεύσει τις μπριζόλες.

Βήμα 2
Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα και 2 φύλλα δάφνης.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου