Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 1 κούπα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ανακατεύοντας στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά – σιγά μεγαλώνοντας τους κύκλους.

Βήμα 4
Προσθέτετε το κάρυ και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 5
Τέλος πασπαλίζετε με παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου