- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
- Λίγο αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 3 κ.σ. βούτυρο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι και φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 τσίλι σε ροδέλες
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεβγάζουμε τις γαρίδες με κρύο νερό, τις βάζουμε σε ρηχό σκεύος και
αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε μπολ το
ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις
γαρίδες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη
μαρινάδα και βράζουμε για 2 λεπτά – μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το ξύσμα και τις φετούλες λεμονιού
και σερβίρουμε με μαγιονέζα και χυμό από λεμόνι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου